Felvételizőknek

Miért válaszd a Budai Campust?

 1 campus // 3 kar // 3700 diák 
több száz ösztöndíj és több ezer növény
 
Ha innovatív és egyedi, élményközpontú tanulási lehetőséget keresel az élelmiszertudomány, kertészettudomány, tájépítészet vagy településtervezés területén, akkor a Szent István Egyetem Budai Campusa a legjobb megoldás.
 
Az oktatott szakterületek kiemelkedő üzleti perspektívája és globális társadalmi hasznossága az egyetemi éveket követően biztos vállalkozási vagy elhelyezkedési perspektívát, stabil hazai és nemzetközi karriert jelent. Az élelmiszeripar, a borászat vagy a kertépítés nemcsak szép és előremutató hivatás, hanem kiemelkedően jó üzleti lehetőség is. A változó világunk túlnépesedésének és az éghajlatváltozásnak következtében fokozódó kihívásoknak néz szembe az emberiség. Egyre fontosabb az élelmiszerek minősége az élelmiszerbiztonság, a környezetvédelem és az élhető és egészséges környezet. Ezeknek az ismereteknek az elsajátítása komoly társadalmi-gazdasági értéket biztosít.
 
A Budai Campus új, korszerű oktatási felfogást valósít meg, és fontosnak tartja, hogy az ország legelismertebb, legmagasabban képzett tudományos szaktekintélyei mellett az üzleti élet sikeres, befutott személyiségeit, start-up vállalkozóit is oktatói között tudja.
 
A Szent István Egyetem Budai Campusa nemzetközi színvonalú oktatói-kutatói intézmény is, amely mind oktatási, mind iparági, mind akadémiai területen magas – hazai és külföldi – tudományos referenciákkal rendelkező megbízható együttműködő partner. Ez teszi lehetővé egyrészt a nemzetközi tapasztalattal rendelkező oktatók meghívását, valamint ennek is köszönhető a nemzetközi csereprogramokon keresztül a Budai Campust választó külföldi diákok nagy érdeklődése, amely egyedülállóan sokszínű atmoszférát nyújt.
 

Hogyan lehet jelentkezni az egyes képzéseinkre? 

 

ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR

Válassz minket, mert...

- itt mindent megtanulhatsz az élelmiszeriparról – a termőföldtől az asztalig....és még azon is túl 
- a legjobb élelmiszertudományi képzés az országban.
- több mint 50 éves mérnökképzési tapasztalatunkkal, gyakorlatorientált képzéssel, kiváló oktatói gárdával és infrastruktúrával várunk. 
- fontos számunkra az innováció, a kutatás és a vállalati együttműködések.
- a szakmai gyakorlatod a legnagyobb termelő, feldolgozó üzemekben, kereskedelmi és logisztikai bázisokon, hatósági és ellenőrző szerveknél töltheted. 
- már a képzésed alatt karriert építhetsz, ha a duális képzésünket választod.
 
A meghirdetett szakjainkat és az érettségi vizsgakövetelményeket itt találod.
Az előző évi ponthatárokat itt tekintheted meg. 

TÁJÉPÍTÉSZETI ÉS TELEPÜLÉSTERVEZÉSI KAR

Válassz minket, mert...

- ez egy olyan szakma, amely ötvözi a művészi kreativitást, a természettudományokat és a mérnöki precizitást. 
- a tájföldrajztól a kerttervezésig, az urba-nisztikától a térinformatikáig, az építészettől a vállalkozásszervezésig számos izgalmas és hasznos dolgot tanulhatsz. 
- adottak a kiváló nemzetközi kapcsolatok és lehetőségek.
- szakmagyakorló (tervező) oktatóktól sajátíthatod el a szakmai tudást. 
 
A meghirdetett szakjainkat és az érettségi vizsgakövetelményeket itt találod. 
Az előző évi ponthatárokat itt tekintetheted meg.

KERTÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Válassz minket, mert...

- itt gyűlt össze 165 évnyi tudás az ország legjobb kertészeti és szőlész-borász képzésén. 
- a növénytani ismeretek, marketing, minőségbiztosítás, pénzügyi ismeretek, növényvédelem, szőlőtermesztés és borászat mind olyan, itthon és külföldön is piacképes és korszerű tudás, amellyel a tarsolyodban képben leszel a dísznövények, a gyümölcs- és zöldségfélék, gombák, a szőlő és a gyógynövények termesztésének és alkalmazásának biológiai alapjaitól kezdve egészen az értékesítésükig. 
- kertészmérnök képzésünket angolul is indítjuk.
- segítünk, hogy szakmai gyakorlatod külföldön teljesítsd  (Németországban, Hollandiában, Angliában, Spanyolországban, Dániában, Franciaországban, az Amerikai Egyesült Államokban, stb.)
-  élő tankönyvünk a Budai Arborétum, a Soroksári Tangazdaság és a Soroksári Botanikus Kert, valamint a budafoki és szigetcsépi szőlőskert és pincészet.
 
A meghirdetett szakjainkat és az érettségi vizsgakövetelményeket itt találod. 
Az előző évi ponthatárokat itt tekintetheted meg.