Csodájára jártak a Bayer Farmnak a Szent István Egyetem diákjai

Csodájára jártak a Bayer Farmnak a Szent István Egyetem diákjai

magyar

Növényvédelmi technológiákkal és a legújabb növényfajtákkal ismerkedtek az egyetemi hallgatók Szihalmon

Szihalom, 2019. június 13. – Mintegy 250 érdeklődő látogatott el 2019. június 12-én a Heves megyei Szihalomra, ahol a Goldfarm Kft. telephelyén kialakított parcelláknál a Bayer Hungária Kft. Crop Science üzletágának munkatársai mutatták be az érdeklődő partnereknek a vállalat legújabb, integrált növénytermesztési - és növényvédelmi megoldásait. A cég idén - immáron ötödik alkalommal -  négy helyszínen rendezte meg a Bayer Farmot. A szihalmi bemutatón a gödöllői székhelyű Szent István Egyetem 25 diákja is részt vett. A Bayer Crop Science divíziójának egyik fő célja, hogy a agráregyetemeken tanulók pályaelhagyását megfékezze.

„2050-re közel 10 milliárdan leszünk a Földön. Az emberiséget elegendő és biztonságos táplálékkal ellátni igen nagy kihívás. Növényvédelem hiányában a károsítók élelmiszerünk és élelmiszer alapanyagaink 30 százalékát pusztítanák el. A Bayer egyik legfontosabb célkitűzése az innovatív megoldások fejlesztése a fenntarthatóság jegyében és ökológiai lábnyomunk csökkentése“ - mondta videóüzenetében Kyster Angéla, a Bayer Crop Science üzletágvezetője Magyarországon és az Alpok-Adria régióban.

Mintegy 250 érdeklődő látogatott el a Heves megyei településre, ahol a Goldfarm Kft. telephelyén kialakított parcelláknál a Bayer Hungária Kft. Crop Science üzletágának munkatársai mutatták be a vállalat új, integrált növénytermesztési megoldásait. A cég idén négy Bayer Farmot rendezett, a szihalmi bemutató a programsorozat harmadik állomása volt.

Kisebb csoportokra osztották a program résztvevőit, akik a telephelyen kialakított hat állomáson testközelből is megismerkedhettek - a nemesítésnek köszönhetően - a legújabb kukorica-, és repcefajtákkal, valamint a vállalat vegyszeres növényvédelmi technológiáival. A hetedik állomáson pedig a hatósági engedélyeztetési folyamatokat és a Bayer méhvédelmi programját – a méhhotelek és méhlegelők fontosságát – mutatták be interaktív előadás keretén belül a Bayer Hungária Kft. szakemberei. Emellett a fenntartható mezőgazdaság kérdéskörét is részletesen körbejárták az eseményre ellátogató érdeklődőkkel.

A Bayer Farmra a Szent István Egyetem 25 fős diákcsoportja is ellátogatott. Az agráregyetem tanulói nagy érdeklődéssel hallgatták végig a parcellák mellett tartott információgazdag előadásokat. “Végre a gyakorlatban is megnézhettük, hogy egy nagyvállalat milyen erőfeszítéseket tesz az egyre növekvő emberiség élelmezéséért. Az itt elhangzott érdekességek sokkal jobban megmaradnak az emberben, mintha azokat az iskolapadból hallgatta volna végig. Számomra a Bayer Farm egyik legérdekesebb része az volt, hogy egy hatóanyag hogyan jut el az engedélyeztetésig, és milyen sok vizsgálaton kell átesnie ehhez. Növényorvos hallgató vagyok, ősszel végzek a Szent István Egyetem Budai Campusának Kertészettudományi Karán és az államvizsga után szívesen dolgoznék hatóanyag-kísérletekkel”– mondta Iváncsik Bence.

“Megdöbbentő volt egymás mellett látni a különböző növényvédelmi szerekkel kezelt és a teljesen kezeletlen parcellákat, amiket a kezelés elmaradása miatt számos károsító támadott meg, tönkretéve a növényeket. Növényorvosnak tanulok, így a jövőben is mindig tisztában kell lennem a piacon elérhető, és a kísérletek alatt álló növényvédelmi szerekkel, valamint a különböző fertőzésekkel. A családi házunkhoz tartozik egy szép, nagy kert, aminek ápolását a szüleim rám bízták. Otthon is az átgondolt vegyszerhasználat híve vagyok, hiszen mindenkinek fel kell tennie a kérdést önmagának: inkább ne használjunk növényvédő szereket, - aminek következményeként akár az egész termés kárba veszhet -   vagy használjuk őket annak érdekében, hogy biztosan legyen mit ennünk? Jó dolognak tartom azt is, hogy folyamatosan próbálnak a nemesítők minél nagyobb terméshozamú fajtákat létrehozni, de ha az emberiség nem szab gátat a mértéktelen élelmiszerpazarlásnak, akkor komoly gondok elé nézhetünk” - vélekedett Vöő Csaba.

Az egyetemisták csoportjában három indiai cserediák is volt. Govindu Dayakar számára azért volt különösen fontos a Bayer Farmon való részvétel, mert India a világ második legnépesebb országa, ezért nagyon közelről érinti a gyarapodó népesség élelmezésének kérdése.

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer több, mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek javát szolgálják, életminőségük javítására törekednek. Ugyanakkor a csoport célja az innováción keresztüli növekedés megteremtése. A Bayer vállalati állampolgárként elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint a társadalmi és etikai felelősségvállalás elvei mellett.

A 2017-es pénzügyi évben a csoport mintegy 99.800 embert foglalkoztatott és 35 milliárd euró értékben értékesítette termékeit. A beruházások 2,4 milliárd eurót, a kutatási és fejlesztési kiadások pedig 4,5 milliárd eurót tettek ki költségvetéséből. További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.

Kapcsolattartó:
Winter Zsófia, Communication Manager
Tel. +36 30 898 6155

Jövőre vonatkozó kijelentések

A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.

Forrás: SZIE Médiaközpont