Ügyintézés a TO-n

Kedves Hallgatók!

A tanulmányi ügyeik intézésvel kapcsolatban az alábbiakra szeretnénk felhívni szíves figyelmüket:

Minden hallgatónak saját magának szükséges és célszerű intéznie a tanulmányi ügyeivel kapcsolatos feladatait, ügyeit, amelyeket a Budai Campus Tanulmányi Osztályon (BCTO) tehet meg. A Tanulmányi Osztály a „K” épület tantermi szárnyában található.

 

Az első és legfontosabb feladat a kari honlapokon és campus honlapon található információk elolvasása (http://etk.szie.hu, http://kertk.szie.hu, http://tajk.szie.hu, http://budaicampus.szie.hu), hogy felkészülten fordulhasson a tanulmányi ügyintézőkhöz, ezzel megkönnyítve a saját helyzetét és az ügyintézés menetét.

 

A legtöbb fontos információt megtalálja a kari honlapon és a NEPTUN hallgatói nyilvántartási rendszeren keresztül. A hallgatói csoportok és évfolyamok tájékoztatása elektronikusan, a NEPTUN rendszeren kívül e-mail üzenet formájában is történhet. Ezért a beiratkozáskor kiemelten fontos pontos és rendszeresen olvasott e-mail cím megadása, melynek változása esetén az új e-mail címet haladéktalanul be kell jelenteni a Neptunon keresztül vagy a Tanulmányi Osztályon.

 

A tanulmányi ügyeket a tanulmányi ügyintézőjénél a hallgatói fogadóórák alatt tudja személyesen vagy telefonon intézni.

 

2019. nyári személyes és telefonos hallgatói félfogadási rend (2019. július 1-től augusztus 30-ig):

 • kedd: 9.00-tól 12.00-ig;
 • csütörtök: 13.00-tól 15.00-ig.

Személyes hallgatói félfogadási időszakok a Budai Campus Tanulmányi Osztályon (2019. szeptember 30-tól):

 • hétfő: 9.00-tól 12.00-ig;
 • kedd: a hallgatói félfogadás szünetel;
 • szerda: 9.00-tól 12.00-ig;
 • csütörtök: a hallgatói félfogadás szünetel;
 • péntek: 9.00-tól 12.00-ig.

Telefonos hallgatói félfogadási időszakok a Budai Campus Tanulmányi Osztályon (2019. szeptember 30-tól):

 • hétfő: 13.00-tól 14.00-ig;
 • kedd: a telefonos hallgatói félfogadás szünetel;
 • szerda: 13.00-tól 14.00-ig
 • csütörtök: a telefonos hallgatói félfogadás szünetel;
 • péntek: a telefonos hallgatói félfogadás szünetel.

 

A hallgatói félfogadási idő betartása minden hallgató részéről elvárt, a hallgatói félfogadási időszakokon kívül a Tanulmányi Osztály munkatársai a különböző háttérmunkákat végzik.

Az egyes képzések és évfolyamok tanulmányi ügyintézői megtalálhatók a kari és a campus honlapon, illetve a Neptunon a képzési adatok alatt is megtekinthető, hogy ki az Ön tanulmányi ügyintézője.

Az egyetem rektorához vagy a képzés szerint illetékes kar dékánjához, illetve dékánhelyettesekhez intézett írásos kérelmeket a Budai Campus Tanulmányi Osztályon az illetékes tanulmányi ügyintézőnek a hallgatói fogadóórák alatt lehet benyújtani. A beérkezett kérelmeket a tanulmányi ügyintézők továbbítják az illetékes tanulmányi koordinátor valamint az illetékes vezető felé. A karok és az egyetem vezetői közvetlenül nem fogadnak hallgatói kérelmet.

A NEPTUN rendszeren nagyon sok kérelemtípus sablonja elérhető, így ezen kérelemtípusok esetében kérjük a Neptun kérvénykezelő használatát, ezzel is gyorsítva az ügymenetet. Papír alapú kérelmet csak abban az esetben fogadhat be a Tanulmányi Osztály, amennyiben az adott kérelem típusra nem létezik elektronikus, a Neptun hallgatói nyilvántartási rendszeren keresztül benyújtható kérelem sablon. Amennyiben valamely kérelem típus, mely a Neptunon szerepel, de adott időszakban nem érhető el, annak általában az az oka, hogy az adott kérelemtípus benyújtási időszaka lejárt, tehát a kérelem papír alapon sem terjeszthető elő.