Képzések

Élelmiszertudományi Kar

Mit csinál egy élelmiszermérnök? 

A diploma megszerzését követően az élelmiszermérnökök alkalmassá válnak termelésirányítói és felsővezetői feladatok, valamint rendszertervezői, folyamatszervezési feladatok ellátására különböző élelmiszeripari üzemekben. Képessé válnak élelmiszertermeléssel és -forgalmazással kapcsolatos szakigazgatási és közigazgatási feladatok ellátására, valamint elehelyezkedhetnek az élelmiszerellenőrzés és a fogyasztóvédelem területén egyaránt. 

Mit csinál egy biomérnök? 

Közreműködik korszerű biotechnológiai eljárásokat alkalmazó élelmiszeripari, gyógyszeripari és agro-biotechnológiai vállalkozások kialakításában, kutatómérnöki feladatokat lát el laboratóriumokban. Alkalmassá válik irányítói feladatok ellátására, szakértői, szaktanácsadói feladatkörök betöltésére. Elhelyezkedhet a vegyipari ágazatban, valamint az államigazgatás hazai és nemzetközi szervezeteiben.

A képzésekről bővebb tájékoztatás itt érhető el. 

A fotókat Dr. Baranyai László készítette

Kertészettudományi Kar

Mit csinál egy kertészmérnök? 

A képzés során a hallgatók képessé válnak többek között üzemi méretű termelési folyamatok megtervezésére, irányítására, szakigazgatási alapfeladatok ellátására. Alkalmassá válnak felsővezetői, üzemvezetői pozíció betöltésére. Részt vesznek alternatív mezőgazdasági, rendszertervezői feladatokban, önálló kertészeti gazdaságok létrehozásában, közreműködnek növényvédelmi, ökológiai gazdálkodások irányításában.

Mit csinál egy szőlész-borász? 

A szakon végzett mérnökök képesek önálló borászat létrehozására, termelésirányításra, közreműködnek szőlészeti és borászati kutatási és fejlesztési tevékenységekben, valamint alkalmassá válnak szőlőfeldolgozás és borkészítés irányítására, bormarketing végzésére, valamint borászati termékek forgalmazására.

A képzésekről bővebb tájékoztatás itt érhető el. 

Tájépítészeti és Településtervezési Kar

Mit csinál egy tájrendező-kertépítő mérnök? 

A tájrendező-kertépítő mérnökök a képzés során olyan tudásra tesznek szert, mellyel képessé válnak a különböző tájak, védett természeti területek és szabadterek kreatív alakítására. Végzettségükkel vállalatoknál, szakhatóságoknál, önkormányzati szervezeteknél helyezkedhetnek el. Részt vehetnek többek között idegenforgalmi és turisztikai intézmények, beruházások létesítésében és üzemeltetésében, közreműködhetnek közterek, közparkok, köz- és magánkertek, rekreációs területek kialakításában, vagy elláthatnak kistérségek rendezésével, fejlesztésével kapcsolatos operatív mérnöki feladatokat.  

A képzésről bővebb felvilágosítás itt érhető el.