Köszöntő

Fotó: Székelyhidi Balázs

"Innovatív tudás, vonzó egyetemi élet” 

 

Tisztelt Látogató! Kedves Érdeklődő!

A Szent István Egytem rektoraként tisztelettel köszöntöm a Campus honlapján!

A Budai Campus jelmondata hűen tükrözi a Campuson élő Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudomány Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar oktatási és tudományos munkáját, elkötelezettségét.

                            

A Budai Campus több mint másfél évszázados tradíciókkal rendelkezik. Sok-sok generáció tanult itt, az akkori szülők, gyerekei, unokái választották és választják e három gyönyörű szakmát és ezt a helyet a mérnöki oklevél megszerzésére. Közben a korábbi hallgatókból tanárok lettek, akik elődeik tudását és szakmai tapasztalatát elsajátítva és fejlesztve máig arra törekszenek, hogy modern, gyakorlatorientált, a korszak legfejlettebb szakmai megközelítéseit tartalmazó ismeretanyagot adjanak át diákjainknak.

Tevékenységünk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy hallgatóink széles körben megismerjék a választott tudományterületet, innovatív oktatás-módszertani eszközökkel és korszerű infrastruktúrával támogassuk felsőfokú tanulmányaikat, a legkiválóbbakat pedig tehetséggondozási programokkal segítsük. Széles körű kapcsolatrendszert építettünk ki a világ számos pontján külföldi egyetemekkel, kutatóintézetekkel, akadémiai szervezetekkel és vállalati partnerekkel.

Céljaink elérését segíti, hogy 160 éve a Gellért-hegyen egy gyönyörű, 7,5 hektáros, csaknem 2000 fásszárú dísznövény fajt és fajtát, több száz hagymás virágot és csaknem 250-féle egyéb évelő dísznövényt magában foglaló, szubmediterrán, pálmafás, gránátalmás arborétum lehet a mi otthonunk, itt dolgozhatunk, tanulhatunk, kutathatunk. Egyetemi tanulmányaik alatt ezen a családias hangulatú Campuson alakíthatnak ki életre szóló kapcsolatokat, barátságokat és élhetik át a fővárosi egyetemisták tartalmas mindennapjait. Így van ez most, és így volt ez évtizedekkel ezelőtt is, a Kertészeti Egyetem Klubjának (KEK) rendezvényei, könnyűzenei koncertjei, ‒ a díszterem híres üvegmozaikja előtt ‒ örök értékű élményként élnek a mai napig a budapesti egyetemisták és több korosztály emlékeiben.

A Budai Campus rektorhelyetteseként (egykori KEK rendezőként és hegymászóként) valamennyi kollégámmal együtt azon dolgozunk nap mint nap, hogy a hozzánk jelentkező diákok és jelenlegi hallgatóink kiemelkedő tudással, versenyképes diplomával, külföldi tapasztalatokkal szerezzenek mérnöki diplomát, végezzék el képzéseinket, legyenek sikeres vállalkozók, tervezők, vállalatvezetők és mindezek mellett ‒ őrizve a hagyományokat ‒ rengeteg élménnyel hagyják el az Alma Matert, a Budai Campust. 
Dr. Palkovics László

A megújult díszterem (2017), Hincz Gyula tervezte üvegmozaikkal (Kozmosz, 1970)
Fotó: Dr. Almási Balázs